Wednesday, September 17, 2014

Musafir Ukhuwwah

Bismillahi walhamdulillah, 

Sabtu lepas, genap 40 hari Mama berpantang. Hari tu juga kami sekeluarga bermusafir ke Klang, bagi menghadiri walimah sepupu Mama, Sofwah. Fuhh, bermusafir selama 8 jam menaiki kereta bersama 3 orang anak kecil sangatlah mencabar! Mujur nenek, pakcik-pakcik & makcik-makcik mereka ada sekali untuk melayan karenah yang tak terjangka. 

Terima kasih semua kerana bersabar! 

Terima kasih juga buat Ayah Ha & Mak Cik Siti serta sepupu-sepupu semua atas layanan istimewa yang diberikan! Siap carikan homestay lagi..Semoga kalian diberkati Allah selalu..

Tahniah buat Sofwah & Fariz atas baitul muslim yang dibina!
Baarakallahulakuma wa baaraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fii khair..ameen


Sehari sebelum bertolak dari rumah ke Klang, Mama sempat ber Fb & berwhatsapp dengan sahabat-sahabat Mama yang sudah lama tak ketemu..5 tahun kot sejak grad dari UIA Kuantan. Semangat untuk buat mini reunion makin membuak-buak gara-gara seorang sahabat telah post sekeping gambar di Fb beliau. Sungguh, hati ini tiba-tiba jadi rindu sangat nak jumpa semua sahabat seperjuangan!


Kami merancang & Allah juga merancang. Sebaik-baik perancangan ialah perancangan Allah s.w.t. Akhirnya, kami bertemu jua di kediaman salah seorang sahabat di Semenyih. Perjalanan Klang-Semenyih mengambil masa lebih kurang 1 jam juga. Meskipun masing-masing keletihan, namun riak kegembiraan jelas terpancar indah di wajah setiap sahabat yang amat dirindui. Kali ini hanya 5 keluarga yang dapat menyertai pertemuan yang dirancang pada saat-saat akhir ini.

Terima kasih buat Ukhti Esfarizam sekeluarga kerana sanggup menjadi tuan rumah bagi perjumpaan kali ini. Semoga bertambah-tambah berkat hendaknya kehidupan ukhti sekeluarga!

Terasa musafir pada kali ini amat bermakna.
Musafir Ukhuwwah..alhamdulillah :-)


Moga-moga impian untuk mengumpulkan semua alumni DQ-UIA batch kami dalam masa terdekat ini termakbul..ameen!